'Ne zaman bir köy türküsü duysam, şairliğimden utanırım.' Bedri Rahmi Eyüpoğlu

Mazhar Çene'den İki Güzel Anı



Mazhar Çene Çemişgezek Feribotunda
Keban Barajı 1972 yılında devreye girince, Elazığ-Çemişgezek arasında geçişler feribotla yapılmaya başlandı. Daha önce, 1955 senesinde Murat üzerine yapılan köprü ile sağlanıyordu 1955 den önce Murat'tan kayıklarla karşıya geçilir, karşılıklı gelen otobüslere binilerek gidilirdi.

   Hiç unutamam, 1949 senesinde rahmetli annem Hümeyra Çene'nin gözlerini tedavi ettirmek için İstanbul'a gidişimizde gene bu kayıkla Murat'ı geçtik o seneler araba falan da bulunmuyordu. Sabahın erken saatinde rahmetli babam atla bizi Elazığ'a götürdü Murat nehrini kayıkla geçtikten sonra akşama Aslan beyin hanında konakladık devrisi günü öğleden sonra Elazığ'a vardık akşama da trene binerek üç gün üç gece sonra İstanbul'a vardık.

----
Zeynep Çene elma bahçesinde.

Bu resim 13.08.1995 senesinde elma bahçesinden çekilmiştir. Bu tarihde elma ağaçları 9 senelik meyve verir durumdalar. Bahçe 1976 senesinde Muhuttin abimin çabaları, Şecaatin abim ve benim desteğimle meydana getirildi. Bahçeye gelen su iki km uzaklıktaki Naligoma mevkiinden Rahmetli Celal abiden alınan bağa getirilmiş ve 80 tonluk bir havuza akıtılmış ve su sorunu böylelikle çözülmüştü.

   Biz yetiştirdiğimiz meyvelerden ticari kazanç elde etmeyi düşünmedik ancak; dilerim bu çalışmamız başkalarına örnek olur ve bundan kazanç da elde ederler.

Mazhar Çene ,Zeynep Çene'ye diğer ölmüşlerimize Allah Rahmet Eylesin.

Kaynakça Özgen Ayhan'nın Eski Sitesi

Yorumlar

En Çok Okunanlar

Köyümüzdeki Kısa Ziyaretle İlgili

Özgen Ayhan Anılar Hatırımda Kalanlar 7